Winnaar 2013

Mijn Esperanz
In 2013 heeft het web-based patiëntenportaal ‘Mijn Esperanz’, een initiatief van de gelijknamige oncologische zorgorganisatie Esperanz, de eerste Roche Oncology Award gewonnen. De prijs ter waarde van 50.000 euro werd door prof. dr. ir. J.J.M. van der Hoeven namens de jury aan oncoloog drs. A. van Bochove, tevens medisch directeur van Esperanz, overhandigd.

Van Bochove: “De Roche Oncology Award was heel belangrijk, om niet te zeggen essentieel voor de doorontwikkeling van Mijn Esperanz. U moet zich voorstellen dat daar normaal gesproken geen geld voor is. Wij waren met zeer bescheiden middelen begonnen en we hebben het met de Roche Oncology Award veel professioneler kunnen maken, moderner en dynamischer. Dus dat heeft ons geweldig geholpen.”

Het patiëntenportaal heeft als doel de communicatie tussen de individuele patiënt en zijn of haar zorgverleners gemakkelijker te maken. Door deze digitale toepassing heeft de patiënt op ieder moment toegang tot voorlichting op maat. Bovendien past het geheel in het beleid om patiënten meer zelf de regie te laten voeren waardoor de zelfredzaamheid toeneemt. Verder draagt het portaal bij aan een betere organisatie van zorg in de regio tussen de ziekenhuizen en huisartsen én brengt het meer efficiëntie in het werk van artsen en verpleegkundigen.

roaward_2013

Menu